Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie is fysiotherapie specifiek voor ouderen. Tom, onze geriatrie fysiotherapeut, is gespecialiseerd in het behandelen van (kwetsbare) ouderen met complexe gezondheidsproblemen en heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Hij werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden, en combinaties van ziektebeelden.

Voor wie?
Geriatrie fysiotherapie is voor ouderen met chronische of langdurige aandoeningen. Ook als u klachten ervaart die u beperken in uw dagelijkse leven kunt u bij ons terecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten als:
- Het achteruitgaan van de conditie 
- Het afnemen van de spierkracht in het lichaam
- Het ervaren van evenwichtsproblemen
- Vallen (u bent de laatste tijd vaker gevallen) 

Wij behandelen niet alleen ouderen, maar ook mensen met de volgende ziektebeelden:
- CVA (herseninfarct, hersenbloeding, beroerte)
- Dementie
- Ziekte van Parkinson
- Gebroken heup 
- Totale knie of heupprothese 


Beweging
Bewezen is dat bewegen en trainen een positieve invloed heeft op het verouderingsproces. De behandeling bestaat daarom veelal uit oefentherapie. Deze is gericht op: 
- Het verbeteren of behouden van spierkracht
- Mobiliteit/ bewegelijkheid/ lenigheid
- Balans en zelfstandigheid voor het uitvoeren van dagelijkse handelingen

Ook is de behandeling vaak gericht op het voorkomen van vallen, gebruik van hulpmiddelen (zoals rollator, stok of krukken) en het oefenen van dagelijkse activiteiten zoals het opstaan uit de stoel of bed. Bij pijnklachten wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt.

Behandeling aan huis
Als u niet mobiel genoeg bent om naar de praktijk te komen bestaat er de mogelijkheid dat Tom u aan huis behandeld. Voor aan huis behandelen is veelal wel een verwijzing van de huisarts/specialist nodig.

Samenwerking
In verband met vaak complexe of meerdere aandoeningen bij ouderen werken wij intensief samen met andere disciplines zoals de regionale huisartsen, praktijkondersteuners en ergotherapeuten. Daarnaast hebben we ook korte lijnen met zorginstellingen zoals bijvoorbeeld Land van Horne.  

Vergoeding:
Geriatrie fysiotherapie valt evenals de reguliere fysiotherapie in het aanvullende pakket van uw verzekering.

Afspraak maken met Geriatrie fysiotherapeut Tom

Klik verder en maak direct een afspraak met Tom! 
Afspraak maken