Samenwerkingsverbanden

Om de kwaliteit van zorg te optimaliseren hebben we samenwerking hoog in ons vaandel staan. Om een indruk te geven van ons netwerk staan hieronder enkele samenwerkingsverbanden beschreven.

Huisartsen (+ praktijkondersteuners) / specialisten
Een belangrijke spil zijn de huisartsen en specialisten in onze regio. Wanneer een casus anders loopt dan verwacht of wanneer een andere kijk op een probleem gewenst is wordt er gecommuniceerd. Dit gebeurt uiteraard met regelmaat en vindt doorgaans plaats via zorgmail, telefonisch en soms zelfs mondeling face-to-face.

De specialisten waar wij het meeste contact mee hebben zijn orthopeden, chirurgen, neurologen, sportartsen, revalidatie artsen en de geriater. Vanwege onze centrale ligging in Meijel werken we samen met veel verschillende ziekenhuizen.

Overige (para)medici

Podotherapeuten, podologen, diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten en sportmasseurs zijn disciplines waar wij met regelmaat contact mee zoeken om bepaalde behandeldoelen efficiënter te bepalen en behalen. Ook andere collega’s in het vak fysiotherapie vallen hieronder. We hebben veel specialisaties in eigen huis maar kunnen niet alles. Soms is doorverwijzen naar een collega in een andere praktijk de beste keus voor de patiënt en daarmee ook voor ons.  

Thuiszorginstellingen

Indien nodig, hebben we binnen ons specialisme geriatriefysiotherapie korte lijnen met thuiszorginstellingen bij specifieke zorgvragen. In Meijel is dit vooral ‘de Zorggroep’.

Sportschool

Trots zijn we ook op onze samenwerking met Sporthelden van Meijel! Samen met Kim Daniëls worden programma’s opgesteld om uit het fysiotherapeutische proces te komen en zelfstandig verder aan de slag te gaan met de fysieke verzorging van het lichaam.

Sportverenigingen

Zoals onze naam al doet vermoeden zijn we ook zeer nauw betrokken bij onze lokale sportverenigingen. Wij voorzien ze van goede informatie, voorlichting, blessurebehandeling en preventieadviezen ter voorkoming van blessures. Wekelijks zijn we te vinden op de hieronder uitgelichte sportverenigingen:
- Volleybalvereniging Peelpush

- Voetbalclub RKMSV
- Voetbalclub S.V. Grashoek
- Voetbalclub Neerkandia 

Ook samenwerken?

Wij staan altijd open voor samenwerking om de kwaliteit van zorg te optimaliseren. Wil je met ons samenwerken? Bel of mail ons gerust.